Elérhetőségek

Hegylánc Fogadó

Cím: 9681 Sótony,
Fő utca 30.
Telefon:
+36-95/410-250
Mobil:
+36-20/450-0350
E-mail:
info@hegylancfogado.hu
Megközelítés Nyitvatartás


Környékbeli látnivalók

Egyházashetye Vas megye legrégebbi és legismertebb irodalmi emlékhelye. Már 1876-ban, Berzsenyi születésének centenáriumán emléktáblával jelölte meg a költő 1750 körül épült szülőházát a "vármegye közönsége", s azóta is Egyházashetye a Vas megyei Berzsenyi-kultusz központja.

A Sárvártól mindösszesen 15 kilométernyi távolságra fekvő aprócska Vas megyei falu, Borgáta Magyarország talán legbékésebb termálfürdője.

Hazánk egyik legnagyobb - 7200 hektáros - összefüggő erdőterülete Káld és Bejcgyertyános határában terül el. A kéktúra útvonalán fekvő Farkas-erdő szemet-lelket gyönyörködtető túraélményt kínál.

Az ikervári vízerőmű a Vas vármegyei Ikervár mellett, a Rába folyó egy külön csatornáján működő vízerőmű. Magyarország első vízerőműve, mely napjainkban is üzemel. Az erőmű épületében egy kis múzeum működik, mely összekapcsolva mutatja be a technikai fejlődés és a természet együttesét.

A Jeli arborétum nem csak Magyarország, de Európa egyik legszebb botanikus kertje. A Vas megyei Kám község határában, több mint 100 hektáros területen lévő egyedülálló botanikai gyűjteménnyel ejti ámulatba látogatóit.

Magyarország egyetlen vulkanológiai látogatóközpontja látványos, közérthető, interaktív módon mutatja be a vulkánok erejét, a gigantikus méretű, szinte percről percre lezajló geológiai változásokat.

A Kis-Somlyó hegy Kemenesalján, Kissomlyó település fölött emelkedő bazalt tanúhegy.

A csendes és családias környezetben található Mesteri Termálfürdő öt medencéje kitűnő kikapcsolódási, regenerálódási lehetőséget biztosít.<br />

Az ostffyasszonyfai Pannónia-Ring a világ egyik legbiztonságosabb motoros és autós gyorsasági versenypályája, amely nemzeti és nemzetközi futamoknak is helyt ad.

Kemenesalja központjában magasodik a vidék ékessége, a 279 m magas Ság hegy, mely napjainkra a Kemenesalja talán legismertebb kirándulóhelyévé vált.

Sárvár gyönyörű természeti környezetben, a Rába völgyében, a Kemeneshát dombjai között helyezkedik el.

A nemzetközi színvonalú Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő számos gyógyászati, egészségmegőrző és rekreációs szolgáltatást kínál vendégeinek.

Március 15-től különböző szolgáltatásokkal, kihívásokkal, kötélpályázással várja a vendégeit a Sárvári kalandpark.

A Szelestei Arborétum a ma szállodaként működő egykori Festetich-kastélyt öleli körbe. Az egész évben szabadon látogatható park országosan védett természetvédelmi terület.

Vas vármegye székhelye, a "Nyugat "királynője" mesés belvárossal, számos történelmi épülettel, családbarát programokkal várja az oda látogatókat.


Vissza az előző oldalra!

Hegylánc Fogadó - MagyarHegylánc Fogadó - angolHegylánc Fogadó - németHegylánc Fogadó - cseh